Díl 57. – Node.JS v Shoptet Premium

V minulém díle s Borkem Bernardem z pardubické společnosti VersionPress jsme vám slíbili ještě jeden díl zaměřený víc na technologii, ve které je Shoptet Premium vytvořeno – tedy Node.JS. Do tohoto dílu jsme si přizvali ještě dalšího hosta a tím je Jakub Ruffer z FG Forrest, který vede tamní tým Node.JS vývoje, aby nám kryl záda, pokud by došlo na hlubší témata, ve kterých s Feršem nejsme tak kovaní.

V tomto díle si povídáme o technologickém stacku, který kluci při vývoji Shoptet Premium použili, o tom, že jejich část v Node.JS je kompletně bezestavová, o rozdílech mezi REST a GraphQL API a užitečných knihovnách, které byly při vývoji použity. Jednou z takových je třeba lokalizační knihovna TTag.JS, na jejíž jméno si Borek při natáčení nemohl vzpomenout.

Bavíme se o specifikách e-commerce projektů a problematice využívání předgenerovaných statických souborů či využití cache. Poměrně detailně rozebíráme i techniky Node.JS, kterými si pomáhá pro rychlejší vykreslení první stránky a jejich nevýhody.

Video

Pouze audio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.